Köpvillkor CC-Skor Online Shop


16 VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR + STORLEKSGUIDE

1. Är det öppet köp även på reavaror?
Ja. Det är alltid 14 dagar öppet köp när du handlar online, även om du väljer att hämta i butik.

2. Om min storlek inte finns på hemsidan, är det möjligt att den finns i butiken?

Nej. Butik och online shop delar lager, därför är lagerstatusen exakt samma.

3. Vilken storlek ska jag välja?
När nya kollektioner anländer testar vi alla modeller för att bedöma storlek och passform. Information om varje modells storlek och passform finns sedan att läsa inne på varje modells produktsida. +1 betyder att modellen är en storlek större än normalt, -0,5 betyder att modellen är en halv storlek mindre än normalt och +/-0 betyder att modellen är normal i storleken. Har du ytterligare frågor gällande storlek och passform når du oss snabbast på 08 - 611 09 30 eller onlineshop@ccskor.se.

4. Hur mäter ni klack, platå och stövelskaft?
Måtten tas alltid på en damsko med storlek 37. Vid större storlekar ökar måtten något och vice versa. Klacken mäts från sitt fäste precis nedanför/bakom hälen rakt ned till underlaget som skon står på. Altså inte längs med klacken då det kan bli missvisande om klacken är sned eller böjd. Platån mäts på skons yttersida där sulan är som bredast, från där sulan fäster i skon rakt ned till underlaget skon står på. Stövelskaftets längd mäts på baksidan från klackens fäste till skaftets slut vid knävecket. Skaftets vidd är omkretsen som mäts i höjd med vadens bredaste del. Har du ytterligare frågor gällande skornas mått når du oss snabbast på 08 - 611 09 30 eller onlineshop@ccskor.se.

5. Vad gör jag om storleken inte passar?
Enkelt! Vid storleksbyte skickar du de skor som inte passar i retur. Returfrakten är gratis på ordinarie varor och kostar 39sek för reavaror. Lägg en ny beställning på önskad storlek och skriv ditt nya ordernummer under 'Övrig info' på retursedeln för de skor du skickar tillbaka. Eventuell extra fraktkostnad krediteras/återbetalas så fort vi mottagit returen av de skorna som inte passade(gäller ordinarie varor). Observera att returen måste ske inom 14 dagar.

6. Hur gör jag om jag inte vill ha skorna?
Inga problem. Vid återköp fyller du i den medföljande retursedeln. Använd den medföljande fraktsedeln och klistra på paketet, eller maila till retur@ccskor.se så mailar vi dig en fraktsedel. Det väl inpackade paketet lämnas sedan till ditt ombud eller direkt till butiken. Så fort vi mottagit skorna krediteras köpet hos Klarna eller Paypal, beroende på hur du betalat, och du får tillbaka pengarna/fakturan makuleras. Returfrakten är gratis förutom om du beställt reavaror eller utomlands ifrån. Observera att returen måste ske inom 14 dagar.

7. Är det ok att lämna en retur eller byta storlek direkt i er butik i Sturegallerian?
Ja, det är absolut okej. Fyll i retursedeln och lämna med.

8. Vad kostar frakten?

Vi bjuder på frakten med DHL. Övriga fraktkostander är: 99kr för PostNord Mypack, 299kr för Uberleverans, 399kr för FedEx Utrikes och gratis när man hämtar i butiken i Sturegallerian. Returfrakten är gratis inom Sverige. Har du beställt utomlands ifrån, betalar du returfrakten på egen bekostnad.
 
9. Hur lång är leveranstiden?
Med DHL och Posten Mypack levereras dina skor till ditt närmaste ombud inom 1-3 vardagar.
Med FedEx Utrikes levereras dina skor inom 5-14 vardagar och med Uberleverans inom 1 timme eller vid valfri tidpunkt*.
Väljer du att hämta i butik finns skorna tillgängliga ca. 1 timme efter du lagt din beställning. Observera dock att de måste hämtas inom 5 vardagar.

10. Vilka länder skickar ni till?
Vi skickar till alla länder.

11. Vilka betalkort och andra betalsätt fungerar?
Du kan välja mellan Visa, Mastercard, American Express och Discover.
Inom Sverige kan du även välja Klarna Faktura/Kampanj/Delbetalning eller direkt bankbetalning, och för övriga världen PayPal.

12. Är det möjligt att betala med faktura?
Beställer du från Sverige kan du snabbt och enkelt betala via Klarna Checkout. Då kan du välja mellan faktura (14 dagar), kampanjbetalning eller delbetalning i din egen takt.

13. Måste man registrera sig för att kunna handla?
Nej. Du kan handla snabbt och enkelt som gäst. Allt du behöver ange är mejladress, postadress, personnummer och telefonnummer(gäller med Klarna Checkout).

14. Vad är Uberleverans?
Kort och gott så är det lyxig expressleverans till valfri adress inom Stockholms tullar med en UberBlack från taxibolaget Uber. Om du vill överraska någon eller bara unna dig lite lyx. Inom 1 timme eller på valfri tidpunkt*. Mer info längre ner.

15. Hur fungerar Uberleverans?
Gör du din beställning inom de angivna Uber-tiderna* så kommer vi kontakta dig via telefon inom 20 minuter. Då kan du få leverans samma dag – inom en timme. Annars kontaktar vi dig via mejl för leverans dagen efter eller vid annan valfri tidpunkt*. Ska leveransen gå till den angivna beställningsadressen behöver vi bara veta tidpunkt för leveransen. Ska beställningen levereras till någon annan behöver vi ha leveranstid, kontaktuppgifter, leveransadress, information om vem som ska ta emot leveransen och eventuellt andra önskemål. Observera att det är mycket viktigt att giltigt telefonnummer och mejladress lämnas så att vi enkelt kan nå dig och på så vis leverera på önskad tidpunkt. Finns inte någon på plats och du inte heller är kontaktbar vid den avtalade leveranstiden går leveransen tillbaka och vi informerar dig som sedan debiteras för ytterligare leveranskostnad. Vi reserverar oss för eventuella förseningar orsakat av trafikproblem. Läs mer om Uber www.uber.com. *Uber-tiderna: Måndag - Fredag kl. 10 - 18, Helger och helgdagar kl. 12 - 16. Sommaruppehåll 22/6 - 10/8.

16. Vilka är köpvillkoren för butiken i Sturegallerian?
I butiken gäller öppet köp i 7 dagar. Ej återköp på reavaror.

 ________________


Generella köpvillkor
Genom att handla från CC-Skor Online Shop samtycker ni med dessa villkor. Alla leveranser och tjänster skall utföras enligt CC-Skor Online Shops villkor. Har inte CC-Skor Online Shop uttryckligen accepterat giltigheten av ett villkor i skrift, kan vi inte att acceptera några villkor från er som strider mot, eller avviker, från våra köpvillkor.

Produktpresentation
Vi har gjort allt vi kan för att återge alla färger korrekt på CC-Skor Online Shop. Vi kan dock ej garantera att den levererade varan kommer att ha exakt den färg och utseende som ni uppfattar på er skärm på grund av färginställningar och bildskärmstyp på er dator/smartphone/surfplatta. Vi ansvarar ej för färgåtergivningen på er datorskärm. Vi strävar alltid efter att publicera den senaste och mest tillförlitliga informationen på CC-Skor Online Shop. Vi ber er dock observera att det kan finnas tillfällen då vår webbplats och lager inte har uppdaterats på grund av olika anledningar. CC-Skor Online Shop reserverar sig för förändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor i sortimentet. CC-Skor Online Shop reserverar sig för eventuella tryckfel i texter och gällande pris.

Storlekar
Storlekarna på CC-Skor Online Shop varierar med de olika fabrikaten. Vi försöker dock, så gott det går, ge en vägledande beskrivning av storlek och passform för varje skomodell. Eftersom alla fötter är unika så tar vi ej ansvar för att beskrivningen stämmer överens med er upplevelse av storlek och passform av skon.

Priser
Alla priser på CC-Skor Online Shop är uppgivna i SEK och inkluderar moms.
Eventuell fraktkostnad är ej inkluderad i priserna, utan läggs till som en extra avgift i kassan.

Köp
För att handla via CC-Skor Online Shop kommer ni uppmanas att antingen registrera er eller handla som gäst, i båda fallen innebär det att ni ger oss er kontaktinformation. Vid beställning kommer ni att bli ombedd att förse Klarna eller Paypal med er betalningsinformation. Det är ert ansvar att tillhandahålla giltig och korrekt information samt att ni är den person som avses i fakturainformationen ni uppgivit. Köp på CC-Skor Online Shop är endast i syfte av personlig användning eller som en gåva. Kontraktet mellan er och CC-Skor Online Shop tar vid då ni gör en beställning. Vid beställning på CC-Skor Online Shop skickar vi en bekräftelse till er mejladress. Observera att det är mycket viktigt att ni uppger en giltig mejladress för att ni ska få er orderbekräftelse. Vi förbehåller oss rätten att inte acceptera er beställning om vi inte får auktorisering för er betalning.

CC-Skor Online Shop och den fysiska butiken CC-skor delar varulager.
Det innebär att vissa skor som säljs genom CC-Skor Online Shop kan ha provats av kunder i butiken. Självklart skickar vi ett oprovat par om det finns i lager. Har skorna provats så kontrollerar vi dem mycket noggrant. Lätt slitage på yttersula kan förekomma, men ser vi tydliga avvikelser - i form av färgskiftningar, slitage etcetera - så kontaktar vi dig före leverans. Det allra viktigaste för oss är att Du som kund i slutändan är nöjd, därför ser vi till att finna en tillfredställande lösning om denna situation skulle uppstå. Delat lager betyder också att det kan hända att vår online shop inte alltid hinner uppdateras med rätt storlekstillgänglighet. Detta är särskilt vanligt under rean eftersom omsättningen av varor då är betydligt högre. När en vara säljs på CC-Skor Online Shop så reserveras den angivna summan på ert konto fram tills att vi bekräftat att er beställning är tillgänglig. Har varan ni beställt redan sålts i butiken men ej hunnit få ett uppdaterat lagersaldo på CC-Skor Online Shop så meddelar vi er samt släpper omedelbart reservationen av pengarna på ert konto. Den risken är dock mycket liten.

Betalning
Välj mellan Klarna Checkout och PayPal. Med Klarna kan du välja mellan att betala med Kort(Visa, Mastercard), Internetbank, faktura(14 dagar), kampanjbetalning eller delbetalning i din egen takt. Väljer du PayPal kan du antingen betala med ditt PayPal-konto eller Kort(Visa, Mastercard, American Express och Discover). Den angivna summan är endast reserverad på ert konto fram tills att vi bekräftat att er beställning är tillgänglig. Vi hanterar era person- samt betalningsuppgifter så säkert som vi kan, men i händelse av att en tredje part skulle få otillåten åtkomst till vår kunddata, kan vi inte att hållas ansvariga för förlusten.

Leveranser
Vi strävar efter att leverera era varor så fort som möjligt. Alla beställningar behandlas så snart transaktionen är klar. Vi kan leverera till hela världen.

DHL
Leveranstid 1-3 vardagar.
Pris 0 SEK.
Beställ innan kl. 10.00 så skickas skorna samma dag (gäller vardagar), med undantag
för realisationer och andra kampanjer då de kan komma att skickas nästkommande vardag.
Paketet levereras till ert närmaste ombud och avi skickas via sms.

POSTEN MYPACK
Leveranstid 1-3 vardagar. 
Pris 99 SEK.
Beställ innan kl. 10.00 så skickas skorna samma dag (gäller vardagar), med undantag för reor och under kampanjer då de kan skickas nästkommande vardag.
Paketet levereras till ert närmaste ombud och avi skickas via sms.

FedEx UTRIKES - INTERNATIONAL SHIPPING
Delivery time 5-14 weekdays. 
Price 399 SEK.
Delivery will be sent to your home address.
We ship to all countries.

UBERLEVERANS
Leveranstid inom 1 timme, eller vid valfri tidpunkt*.
Pris 299 SEK.
Valfri adress innanför Stockholms tullar.
Gör du din beställning inom de angivna Uber-tiderna* så kommer vi kontakta dig via telefon inom 20 minuter. Då kan du få leverans samma dag – inom en timme. Annars kontaktar vi dig via mejl för leverans dagen efter eller vid annan valfri tidpunkt*. Ska leveransen gå till den angivna beställningsadressen behöver vi bara veta tidpunkt för leveransen. Ska beställningen levereras till någon annan behöver vi ha leveranstid, kontaktuppgifter, leveransadress, information om vem som ska ta emot leveransen och eventuellt andra önskemål. Observera att det är mycket viktigt att giltigt telefonnummer och mejladress lämnas så att vi enkelt kan nå dig och på så vis leverera på önskad tidpunkt. Finns inte någon på plats och du inte heller är kontaktbar vid den avtalade leveranstiden går leveransen tillbaka och vi informerar dig som sedan debiteras för ytterligare leveranskostnad. Vi reserverar oss för eventuella förseningar orsakat av trafikproblem. Läs mer om Uber: www.uber.com. *Uber-tiderna: Måndag - Fredag kl. 10 - 18, Helger och helgdagar kl. 12 - 16. Sommaruppehåll 22/6 - 10/8.

HÄMTAS I BUTIK
Skorna finns att hämta i butiken i Sturegallerian ca. 1 timme efter att beställningen placerats.
Pris 0 SEK.

Vid sändning med DHL, Posten eller FedEx: När beställningen lämnat vårt lager kommer ni att erhålla ett mejl med ert spårningsnummer(gäller ej Uberleverans). Vill ni spåra er försändelse besök www.posten.se, www.dhlfreight.se eller www.fedex.com beroende på vad paketet skickats med. Har ni ytterligare frågor var vänlig mejla oss på onlineshop@ccskor.se så hjälper vi er. Observera att eventuella extra skatter och avgifter som läggs till på grund av destinationslandet är kundens ansvar. Alla våra försändelser packas i anpassade fraktpåsar beroende på storlek på varan. Vi tar ej ansvar för leverantörens hantering och/eller leveranstider, då vi inte kan påverka oväntade händelser under frakten. Var god observera att paket som ej hämtats inom 14 dagar kommer att returneras till CC-Skor Online Shop. För alla paket som inte löses ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 199 SEK. För ytterligare information om frakten, var vänlig besök www.posten.sewww.dhlfreight.se, www.uber.com eller www.fedex.com.

Returer och byten
Om ni önskar returnera en vara, måste detta ske inom 14 dagar från det att varan ankommit till ert ombud, alt. levererats hem till er. Har ni valt att hämta varan i butiken gäller 14 dagar bytes- och returrätt från dagen efter ni gjort er beställning. I händelse av önskad retur eller storleksbyte fyller ni i medföljande retursedel. Det är ert ansvarar att paketera försändelsen så att varan och dess kartong inte kan skadas under returfrakten. Återbetalning/kreditering av faktura sker efter att vi mottagit returen, vid återbetalning till ert konto som använts vid beställning. Varan returneras i samma skick som den mottogs. Skorna måste returneras i sin originalkartong som skall vara intakt då vi betraktar kartongen som en del av varan. Eventuell skopåse skall ligga med i returförsändelsen för att den skall godkännas som en retur. Observera att skor skall prövas på en matta för att förhindra slitage om ni vill byta eller lämna tillbaka dem. Det är viktigt att sulorna på skorna är intakta. Använd den medföljande returfraktsedeln eller maila till retur@ccskor.se så mailar vi en returfraktsedel. Returfrakten är gratis sedan 15e Juni 2016, undantaget om beställningen är på reavaror eller utomlands ifrån. Den ev. extra fraktkostnaden vid storleksbyte står vi för, upp till två gånger per beställning (gäller endast ordinarie varor. DHL och Posten Mypack). Detta gäller dock ej vid retur utomlands ifrån, då kunden själv står för alla returfraktkostnader. Ångerrätten gäller ej om skorna provats så att det syns i form av slitage, smuts eller formförändringar i materialet. Det är upp till oss på CC-Skor att bedöma om skicket på den returnerade varan är tillräckligt bra för att godkännas som retur.

Återbetalningsskyldighet:
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka vad du har betalat för varan, ej eventuell fraktkostnad, snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan. Se även Konsumentverket distansavtalslagen & E-handel.

GDPR/Dataskyddslagen
Den 25 maj 2018 ersattes den svenska personuppgiftslagen (PUL) med EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR). Vi vill att du som kund känner dig trygg att handla hos oss. Här nedan får du information vad denna nya lag innebär.
Vi sparar följande persondata om våra kunder:
Beställningar: ip-adress, E-post, Person-/orgnr, Momsnummer, Adress, Företag, Förnamn, Efternamn, Adress, Postnummer, Ort, Telefonnummer.
Beställningar sparas i 7 år enligt lagen.

Som kund kan du när som helst begära utdrag, ändring eller radering av dessa uppgifter. Kontakta oss då på 08 - 611 09 30 eller onlineshop@ccskor.se.
Om du anser att CC-Skor behandlar dina personuppgifter i strid med dataskyddsförordningen har du rätt att lämna in ett klagomål till Datainspektionen på datainspektionen@datainspektionen.se.

 

Uppdaterat 2019/04/05 - CC-Skor